top of page

6 trucjes om je wimpers heel, héél lang te laten groeien

Iedereen droomt er wel van.. Lange wimpers. Door al die klonten op je mascara borseltje word het er natuurlijk niet beter van. Nu 6 tips, met dank aan Cosmopolitan

1. Olie is je beste vriend(in)

Bewapen jezelf met een schoon mascaraborsteltje of een wenkbrauwspoolie, doe daar een druppeltje castorolie of amandelolie op en breng de olie dan met de spoolie zo dicht mogelijk bij de wimperaanzet aan. Doe dit elke dag (óók na dat veel te gezellige avondje uit). Dan zul je zien dat je wimpers voller, dikker en langer worden! Let er wel op dat je pure, koudgeperste olie gebruikt, die 100% natuurlijk is en zorg ervoor dat de olie niet ín je ogen krijgt (wij spreken uit ervaring).

2. Vermijd waterproof-mascara

Natuurlijk, waterproof-mascara is je redder op druilerige herfstdagen, maar als je lange Bambi-wimpers wilt 'kweken', is het slim om 'm eeeeeeven links te laten liggen. Waterproof-mascara is namelijk bést heftig voor je wimpers. Hij is net wat 'harder' van structuur, hecht zich sterker aan je wimpers (duh) en laat zich moeilijker verwijderen (dubbel duh), waarvan je wimpers het dupe zijn.

3. Reinig je ogen voorzichtig

Over oogmake-up verwijderen gesproken: doe dit met liefde. Het liefst met een zachte reiniger op oliebasis, waardoor je mascara als het ware 'smelt'. Een van onze favoriete reinigers op oliebasis is The Body Shops Camomile Silky Cleansing Oil (€13), maar ook olijfolie of kokosolie (gewoon verkrijgbaar bij de supermarkt) werken net zo fijn. Breng de olie aan op je handen, masseer deze zachtjes in je huid en rondom je ogen in roterende bewegingen en verwijder dan met een washandje en lauwwarm water. Zo verwijder je je (oog)make-up makkelijk, snel en grondig, zonder je wimpers te beschadigen.

4. Wrijf niet te hard in je ogen

Vind jij het heerlijk om ('s ochtends) uitgebreid in je ogen te wrijven? Niet (meer) doen! Zo breken je wimpers sneller af en verlies je meer wimpers dan normaal. Als je je oogleden wilt masseren kan dat wel, maar zorg dan wel voor schone handen en doe het (wederom) met liefde.

​5. Gebruik een wimpergroeiserum

Wil je de natuur een handje helpen? (Of ben je gewoon ongeduldig?) Gebruik dan een wimpergroeiserum zoals het RevitaLash (€74,95). Toegegeven: het is een duur grapje, maar het werkt echt. Als je het serum ten minste twaalf weken lang elke dag boven de wimperrand aanbrengt. Een beetje discipline (en een goed gevulde portemonnee) is dus wel vereist, maar hey, dan heb je ook wat. *knippert uitbundig*

6. Onthoud: je wimpers groeien niet in één nacht aan.

Dromen mag altijd, maar de waarheid is dat je wimpers niet op Rapunzel-snelheid groeien. (Sorry.) Gezond hoofdhaar zonder gespleten haarpunten groeit per maand ongeveer 1 centimeter en groeit eindeloos door (ook al lijkt het soms niet zo). Wimpers hebben daarentegen een groei-limiet, die verschilt per persoon, en groeien op slakkentempo. Heb daarom, ook als je alle bovenstaande stappen doorloopt, een beetje geduld.

Ik hoop dat deze tips jou erg hebben geholpen.

X

Recent Posts
bottom of page